#

MySWCorp

Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal Dan Pembersihan


Kategori : Aduan

SDGS:

Kongsi:

Jumlah Muat Turun

0 0 0 0

Paparan Skrin

Keterangan

Aplikasi MySWCorp merupakan sebuah aplikasi yang dibangunkan bagi memudahkan orang awam memperolehi informasi berkaitan jadual kutipan sisa pepejal dan pembersihan awam serta kutipan pukal atau kutipan barangan kitar semula menerusi program Pengasingan Sisa Pepejal di Punca atau Separation at Source (SAS) yang telah dilancarkan pada 1 September 2015.

Aplikasi ini juga menyediakan kemudahan pendaftaran Lokasi Tong dan Pusat Kitar Semula bagi menggalakkan aktiviti kitar semula di Malaysia. Syarikat, pengusaha dan organisasi serta orang awam boleh mendaftar lokasi pusat kitar semula menerusi aplikasi ini untuk tujuan paparan dan carian oleh orang awam bagi memudahkan pencarian lokasi pusat kitar semula berdekatan serta yang menawarkan harga tertinggi.

Selain itu, aplikasi ini juga turut memaparkan harga barangan kitar semula semasa merujuk kepada harga yang ditawarkan oleh pemilik pusat kitar semula yang telah berdaftar menerusi aplikasi ini atau laman web.

Terdapat fungsi semakan status permohonan lesen syarikat kontraktor dengan menggunakan No BLESS yang diperolehi semasa pendaftaran permohonan lesen melalui Sistem BLESS bagi memudahkan pemohon mengetahui status permohonan dengan mudah dan cepat.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang kami di http://www.swcorp.gov.my

Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp) Malaysia
Solid Waste and Public Cleansing Management Corporation (SWCorp) Malaysia


Penilaian Pengguna

5/ 5

2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Itcdotmy

28 Jul 2016 6:51 pagi

Bagus, sangat membantu bagi pencarian maklumat

Amir Zuwari

2 Jun 2016 3:25 pagi

Aplikasi yang berguna kepada masyarakat berkaitan perkhidmatan SWCorp..