#

ePayslip JANM

Jabatan Akauntan Negara Malaysia


Kategori : Komuniti: Kewanganretre

SDGS: Bandar dan Masyarakat Mampan

Kongsi:

Jumlah Muat Turun

431,492 120,222 0 0

Keterangan

ePayslip JANM ialah Aplikasi Mudah Alih untuk Sistem ePenyata Gaji dan Laporan (eSPGL). Sistem ini digunakan oleh pengguna dalam kalangan Penjawat Awam Persekutuan untuk:

1. Muat Turun Penyata Gaji Bulanan
2. Muat turun Penyata Pendapatan Tahunan
3. Muat Turun Penyata Gaji Untuk Pinjaman
4. Mengemas kini Profil Pengguna (E-mel dan Nombor Telefon)
5. Berikan maklum balas Permohonan
6. Terima pengumuman terkini daripada JANM

[Apa yang anda perlu tahu sebagai PENGGUNA BARU?]
+ Anda adalah PENJAWAT AWAM PERSEKUTUAN + Anda BUKAN daripada Agensi Kerajaan Negeri, Badan Berkanun, Agensi Berkanun dan Tentera.
+ Anda MEMPUNYAI No. Gaji yang diterima daripada Unit Gaji Agensi anda
+ Anda mesti DAFTAR dahulu sebelum mula log masuk

[Penyata Gaji Bulanan]
Dokumen Penyata Gaji Bulanan dijana oleh sistem setiap bulan dan menjadi tanggungjawab pemilik untuk memuat turun dan menyimpannya. Sistem hanya menyimpan dokumen untuk 18 bulan terakhir sahaja.

[Penyata Pendapatan Tahunan]
Dokumen Penyata Pendapatan Tahunan akan dijana setiap tahun dan disimpan dalam sistem untuk 7 tahun semasa sahaja. Maklumat Penyata Pendapatan Tahunan telah dipautkan terus kepada sistem eFiling LHDN.

[Penyata Gaji Untuk Pinjaman]
Penyata Gaji Khas Bulanan Penjawat Awam Persekutuan dengan ciri keselamatan Kod QR boleh dijana untuk 3 bulan terakhir. Setiap dokumen mempunyai Kod QR yang unik dan tempoh sah dokumen adalah selama 30 hari (kecuali Sabtu dan Ahad) sahaja. Tarikh tamat tempoh akan dicetak pada dokumen. Pengesahan kendiri atau semakan Institusi Kewangan boleh dibuat dengan memberikan maklumat No. Kad Pengenalan, No. Gaji dan No. Kod QR di URL berikut: https://payslipverification.anm.gov.my/.

[Format Dokumen]
Setiap dokumen yang dimuat turun adalah dalam format PDF. Setiap pengguna mesti memastikan bahawa aplikasi PDF Viewer tersedia pada telefon mereka.

Kami sentiasa berusaha untuk memperbaiki sebarang kelemahan dalam penggunaan aplikasi mudah alih kami, dan amat menghargai maklum balas yang diberikan. Sebarang masalah dalam penggunaan aplikasi mudah alih ini boleh terus disalurkan menerusi capaian berikut: https://bit.ly/aduan-epayslipjanm

Jika anda menyukai aplikasi kami, sila tambahkan kemanisan dalam senyuman kami dengan memberikan komen yang membina serta 5 ★:)

ePayslip Mobile sedang diselenggara ketika ini. Mohon maaf atas kesulitan.


Penilaian Pengguna

4/ 5

120
  • 78
  • 15
  • 4
  • 3
  • 19

Haslidah

17 Apr 2024 3:28 petang

Terbaik

shyukri

17 Jan 2024 7:15 pagi

Assalamualikum dan Salam Sejahtera, secara keseluruhan apps ni ok je mudah nak pakai, cuma kalau boleh enable kan la autosave password lg mudah dan mesra pengguna x perlu nak key in password tiap kali

Shafriza

18 Nov 2023 10:10 pagi


MOHD HAMKA

18 Nov 2023 7:15 pagi

Ok

SHAHRIZAL

18 Nov 2023 2:34 pagi

sangat memudahkan

Mohamad Syamir Syafiq

17 Nov 2023 2:02 petang


RASMA SUZIEYANTEE

17 Nov 2023 12:57 tengah hari


NIK MOHD ISKANDAR HAKIKI

17 Nov 2023 11:39 pagi


Nora Fitri

17 Nov 2023 4:22 pagi

baik

Sing

17 Nov 2023 2:55 pagi


Mohd Azharuddin

16 Nov 2023 11:19 malam


Nurul Azlyana

16 Nov 2023 3:06 petang

bagus

NOOR SYAMIMIE

16 Nov 2023 12:12 tengah hari


Suhaila Binti Mohamad

16 Nov 2023 10:43 pagi


Riduan

16 Nov 2023 9:18 pagi


Nik

16 Nov 2023 6:43 pagi


ABDUL AQIB IQBAL

16 Nov 2023 4:45 pagi


Zamzam Khairanie

16 Nov 2023 3:21 pagi


MOHD ARIF FAHIM

15 Nov 2023 5:23 petang


muhammad azka bin

15 Nov 2023 12:57 tengah hari


Daim

15 Nov 2023 7:44 pagi

good

nizam

15 Nov 2023 5:29 pagi


ELYANDRY

15 Nov 2023 4:33 pagi


Hafarizam

15 Nov 2023 4:24 pagi


Muzamir

15 Nov 2023 1:06 pagi

best apps ni. moga cepat sembuh

Najwa

14 Nov 2023 11:26 malam


ahmad kamalrulariffin

14 Nov 2023 2:01 petang

baik

NURHAZWANI

14 Nov 2023 12:46 tengah hari


ZETEE NORNABIHA

14 Nov 2023 11:21 pagi


Ahmad Kamil

14 Nov 2023 10:06 pagi

Untuk rating je? mana link download...

nurul faizah

14 Nov 2023 3:34 pagi

tekan download keluar ulasan.. 1000x da

Don

13 Nov 2023 3:08 petang


Mohd Amir

13 Nov 2023 12:39 tengah hari


sabtuyah

13 Nov 2023 12:00 tengah hari


MEGAT PUTERA NIZAM

13 Nov 2023 11:37 pagi


mohd eswan

13 Nov 2023 4:31 pagi


SHARIMAN

13 Nov 2023 1:21 pagi


mohd shauqi

13 Nov 2023 12:17 tengah malam

bagus sangat

MUHAMMAD NAZIRUL BIN

12 Nov 2023 3:35 pagi


Muhammad Zulnurain bin

11 Nov 2023 11:33 malam


Muhamad Zahir

11 Nov 2023 4:20 petang

xleh download pon

Mohammad Fairuz

10 Nov 2023 10:21 malam


Ahmad Fakhrul Ikhwan

10 Nov 2023 10:39 pagi

nk download kena rate dulu..apa benda

M HALIMIEE

10 Nov 2023 9:45 pagi

Ok

Muhamad Azizul bin Muhamad Azri

10 Nov 2023 5:44 pagi


ROSNIDA

10 Nov 2023 2:21 pagi


hasbullah

9 Nov 2023 3:39 petang

terbaik

MOHD HANAFI

9 Nov 2023 12:07 tengah hari


Rasidah

9 Nov 2023 11:37 pagi


NADIAH

9 Nov 2023 11:33 pagi


SAFARIN

9 Nov 2023 10:36 pagi


Nur Al Syakirin

9 Nov 2023 10:11 pagi


Mohd Nazri

9 Nov 2023 7:44 pagi

Tak boleh muat turun

Emmy Insyirah

9 Nov 2023 5:45 pagi


Ahmad Ridzuan

9 Nov 2023 4:34 pagi

ok

mohammad

9 Nov 2023 4:16 pagi


Siti Nuraiin

9 Nov 2023 3:31 pagi


Koesdianto

9 Nov 2023 2:25 pagi

OK

MOHAMED AZAMUDDIN

9 Nov 2023 1:57 pagi

baik

azru azman

9 Nov 2023 12:37 tengah malam


Mohd Nazim

8 Nov 2023 4:18 petang


Poh Ying

8 Nov 2023 9:58 pagi


Muhammad Akmal asyaraf

8 Nov 2023 9:45 pagi


Saiful Bahari

8 Nov 2023 8:54 pagi


Muhd Firdaus

8 Nov 2023 8:32 pagi

xbleh download

Tuan

8 Nov 2023 5:51 pagi

terrbaaiiikkk

Margareta

8 Nov 2023 5:32 pagi


ROBANI

8 Nov 2023 3:38 pagi

terbaikk

Dimar

8 Nov 2023 1:44 pagi


NOR AHMAD SUFI

8 Nov 2023 12:37 tengah malam


BASREE

8 Nov 2023 12:16 tengah malam

padu

FAUZI

7 Nov 2023 11:27 malam

mudah digunakan.

Muhammad raznan

7 Nov 2023 11:07 malam


zolkarnain

7 Nov 2023 11:01 malam

Aplikasi pintar, mudah dan selamat.

Soon Khiong

7 Nov 2023 10:35 malam


MOHD REDZUAN

7 Nov 2023 6:39 petang

terbaik

Nancy

6 Nov 2023 4:57 pagi


Margerate Nagi anak Anding

6 Nov 2023 3:07 pagi


JULIANA

6 Nov 2023 3:06 pagi

baik

Hj Ahmad Faizal

5 Nov 2023 9:51 malam


Mohd Ridwan

5 Nov 2023 1:35 petang


RAHILIANA BINTI RAOF

5 Nov 2023 7:05 pagi


MOHD

5 Nov 2023 5:03 pagi

terbaik

Malina

4 Nov 2023 9:59 pagi


ROSSIANA

4 Nov 2023 4:05 pagi


NURUL ZAHIDATUL AISYAH

3 Nov 2023 9:29 pagi


Atifah

3 Nov 2023 3:04 pagi


AHMAD NASRI

3 Nov 2023 1:39 pagi


Siti Hajar

3 Nov 2023 12:19 tengah malam


Saiful Azhar

2 Nov 2023 6:17 pagi


Muhammad fitri

2 Nov 2023 2:52 pagi


KERI ANAK MARTINE

2 Nov 2023 1:53 pagi


Seilemi

1 Nov 2023 12:07 tengah hari


MOHD TAUFIQUE

1 Nov 2023 11:38 pagi


noor hidayah

1 Nov 2023 5:40 pagi


LOUIS

1 Nov 2023 1:46 pagi


NUR SARA

31 Okt 2023 10:53 malam


DIANA

31 Okt 2023 3:57 petang


saleha

31 Okt 2023 12:42 tengah hari

baik

ROSANIRA

31 Okt 2023 8:08 pagi


HERNIZA

31 Okt 2023 6:38 pagi


kes kong

31 Okt 2023 5:18 pagi


Muhammad Nazirul Mubin

30 Okt 2023 12:31 tengah hari


mohd nasir

30 Okt 2023 6:27 pagi


MOHD NORFADLI

30 Okt 2023 5:47 pagi


MUHAMAD FIKRI

30 Okt 2023 1:48 pagi

very good

MEGAT HASAN

29 Okt 2023 4:38 petang


HARUN

29 Okt 2023 9:07 pagi


AHMAD RIZAL

29 Okt 2023 5:01 pagi

ok

Zunaida

29 Okt 2023 12:56 tengah malam

nak nilai aplikasi macam mana..benda tak boleh download..

ROZIAH

28 Okt 2023 3:05 petang


Norbert

27 Okt 2023 1:48 petang


Nuratiqah

27 Okt 2023 8:55 pagi


kumar

26 Okt 2023 6:28 petang


Suwandy

26 Okt 2023 4:58 petang


Freda

25 Okt 2023 1:49 pagi

ok

RIZAL

4 Okt 2023 11:39 pagi

tidak boleh download pun

ABDULLAH

23 Sep 2023 1:17 pagi

kena scam jer

Mohd ezuan

29 Nov 2022 4:13 pagi

Benda wujud tapi tak boleh guna

SUZILAWATI

9 Okt 2022 1:33 pagi

Sistem penyata gaji tidak dapat diakses.senfiasa tiada servis